-->

O Ελληνας που θέλει να πάει στον Νότιο Πόλο με τα πόδια

Ένα παράτολμο εγχείρημα για καλό σκοπό...«Σκέτη κόλαση με μια διαφορά. Δεν έχει φωτιά.
Είναι μια κόλαση παγωμένη». Έτσι περιγράφει τις συνθήκες που αντιμετωπίζει στην Ανταρκτική ένας ομογενής που πάει με τα πόδια στο Νότιο Πόλο. ..




Έως σήμερα κανείς δεν κατάφερε να φτάσει με αυτόν τον τρόπο μέχρι τον παγωμένο Νότιο Πόλο και να επιστρέψει σε βάση της Ανταρκτικής.
Πολλοί το τόλμησαν, αλλά κανείς δεν το κατάφερε χωρίς βοήθεια. Αυτό τον άθλο προσπαθεί τώρα να τον πετύχει ο Ελληνοαυστραλός, Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), παρέα με το φίλο του Τζάστιν Τζονς.

Οι δυο νέοι φιλοδοξούν να καλύψουν με τα πόδια μια απόσταση 2.200 χιλιομέτρων μέσα σε τρεις μήνες.
Και δεν το κάνουν μόνο για να καταρρίψουν ένα ασύλληπτο ρεκόρ αλλά για να συγκεντρώσουν και χρήματα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Ήδη το εγχείρημά τους έχει ξεκινήσει, οι δυσκολίες είναι απίστευτες, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους αλλά επιμένουν.
Ύστερα από 20 μέρες έχουν καλύψει μια απόσταση 170 χιλιομέτρων. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι με 60 χιλιόμετρα την ώρα και σηκώνουν το χιόνι ένα μέτρο μπροστά τους, η θερμοκρασία είναι 50 βαθμούς υπό το μηδέν και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Έτσι μερικές μέρες δεν κάνουν πάνω από ένα χιλιόμετρο.

Το έργο τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και από το γεγονός ότι μαζί τους κουβαλούν -για την ακρίβεια σέρνουν με έλκηθρα- και 400 κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και διάφορα άλλα αναγκαία.

Αισιοδοξούν, όμως, ότι θα τα καταφέρουν. Στην όλη τους προσπάθεια έχουν συμπαραστάτες φίλους τους, που τους στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα μέσω του facebook.

Αν σας άρεσε το θέμα κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου