-->

Προσλήψεις 750 ανέργων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας

Ανακούφιση αναμένεται να δώσει σε 750 άνεργους δικαιούχους το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που προωθείται...στο Νομό Χανίων και αφορά στις προσλήψεις ανέργων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.





Οι άνεργοι που θα προσληφθούν τελικά στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των δήμων θα απασχοληθούν για πέντε μήνες, με μισθό 625 Ευρώ και πλήρη ασφάλιση στο ΙΚΑ.

Σε επίπεδο νομού Χανίων από τα 750 άτομα που θα προσληφθούν, οι 325 θα απασχοληθούν στον Δήμο Χανίων.

Η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και υποβολής των αιτήσεων πρόσληψης αναμένεται να ξεκινήσει σε ενάμιση με δύο μήνες, ενώ στόχος είναι οι 750 άνεργοι να έχουν προσληφθεί στις αρχές Απριλίου.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη, στον ΟΑΔΥΚ μεταξύ των εκπροσώπων των δήμων με τους εκπροσώπους της Σύμπραξης Φορέων του νομού, η οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και να υλοποιήσει και την διαδικασία ΑΣΕΠ για την επιλογή των υποψηφίων που θα προσληφθούν.

Στη Σύμπραξη Φορέων των Χανίων συμμετέχουν ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και το Εργατικό Κέντρο.

Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας αφορά σε δήμους όλης της χώρας και από αυτό αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 25.000 άνεργοι δικαιούχοι.

Πηγή:flashnews.gr


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου