-->

Καλλιέργεια με μέλλον και καλό εισόδημα το ρόδι

Καλλιέργεια με μέλλον και καλό εισόδημα το ρόδι
Παρόλο που η καλλιέργεια της ροδιάς στη χώρα μας ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, όπου το ρόδι αναφέρεται και ως η «τροφή των θεών», σήμερα θεωρείται μια νέα μορφή καλλιέργειας με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.



Και αυτό γιατί παρότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργεια της ροδιάς, η ελληνική αγορά εισάγει σημαντικές ποσότητες προκειμένου να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση.

Μέχρι το 2005 η καλλιέργεια της ροδιάς ήταν ελάχιστα διαδεδομένη, καθώς καλλιεργούνταν σε πολύ μικρές εκτάσεις.

Η καλλιεργούμενη έκταση δεν ξεπερνούσε τα 700-800 στρέμματα. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος η καλλιεργούμενη έκταση να έχει φτάσει πλέον τα 8.000 στρέμματα, παρ' όλα αυτά, ακόμη και σήμερα η χώρα μας εισάγει μεγάλες ποσότητες ροδιών από την Τουρκία, το Ιράν, την Ινδία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ για να καλύψει τις ανάγκες της που ανέρχονται στους 1.000-1.200 τόνους.

Πρόκειται για μια καλλιέργεια που φθάνει να αποδίδει κέρδη της τάξης των 1.500 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ το αρχικό κόστος της επένδυσης για την εγκατάσταση της καλλιέργειας εξαρτάται από την ηλικία των δέντρων και κυμαίνεται από 450 έως 900 ευρώ ανά στρέμμα.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου