-->

Έρευνα για τη φάρσα με τη δημοσιογράφο και τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς διέταξε έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέτρεψαν την εμπλοκή του σε στημένη εκπομπή κρυφής κάμερας.

Ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Σέρβου πρωθυπουργού, Ίβιτσα Τόντσεβ δήλωσε ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες για παράλειψη καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα το διασυρμό ολόκληρης της Σερβίας και όχι μόνο του πρωθυπουργού». Ο κ. Τόντσεβ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αναμετάδοση του επίμαχου βίντεο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, χωρίς να το γνωρίζει, συμμετείχε σε στημένη τηλεοπτική εκπομπή που κάνει φάρσες σε διάσημα πρόσωπα. Έτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο στούντιο καλωδιακού καναλιού διαπίστωσε ότι η τηλεπαρουσιάστρια που τον φιλοξενούσε δεν φορούσε εσώρουχο. Το βλέμμα του και την αντίδραση του προσώπου του την κατέγραφε συνεχώς σε κλειστό πλάνο μία κάμερα όπου διακρίνεται έκπληξη και αμηχανία.

Η φάρσα έγινε για λογαριασμό της εκπομπής «Αδύνατη αποστολή» και η μετάδοσή της είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «Pink».

Το ανεξάρτητο συνδικάτο των δημοσιογράφων, NUNS καταδίκασε τη συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής και του τηλεοπτικού δικτύου «Pink» επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν το ρόλο των ΜΜΕ και παραβιάζουν βασικούς κανόνες τις δημοσιογραφικής δεοντολογίας.