-->

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι άντρες κάνουν στοματικό έρωτα στις γυναίκες

Τα αποτελέσματα έρευνας ανακοίνωσε πρόσφατα το επιστημονικό περιοδικό Journal of Evolutionary Psychology, όπου ανακοίνωσε γιατί οι άντρες κάνουν στοματικό έρωτα στις συντρόφους τους.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άντρες επιδιώκουν να κάνουν στοματικό έρωτα στις συντρόφους τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο απιστίας. Η έρευνα η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τέλη του προηγούμενου μήνα, προσπάθησε να ανακαλύψει γιατί οι άντρες κάνουν στοματικό έρωτα στις συντρόφους τους εφόσον αυτό δεν οδηγεί στην αναπαραγωγή.



Ερευνώντας 234 ενήλικους άντρες σε ετεροφυλικές σχέσεις, οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι άντρες αρέσκονται σε αυτή την συνήθεια με βαθύτερη πρόθεση να αποτρέψουν τις συντρόφους τους να τους απατήσουν, μια θεωρία που οι συντάκτες κατονόμασαν στην έρευνά τους ως «στρατηγική διατήρησης συντρόφου».

Η έρευνα συγκέντρωσε βέβαια και αρκετές αρνητικές αντιδράσεις από τους άντρες καθώς πολλοί υποστήριξαν ότι οι ερευνητές δεν υπολόγισαν ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο οι άντρες να το κάνουν «απλά για απόλαυση».