-->

To πιο OREO semifredo


Εκτέλεση


Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3' από την ώρα που θα πάρει βράση.
Χτυπάμε τους κρόκους με μίξερ να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σιρόπι σε μορφή κορδονιού (δηλαδή λίγο λίγο για να μην ψηθούν τα αβγά από τη θερμοκρασία). Το μίξερ είναι πάντα σε λειτουργία.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με το μίξερ.
Με σπάτουλα αναδιπλώνουμε την σαντιγί μέσα στο μίγμα αβγών. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο. Ανακατεύουμε.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες να φουσκώσουν για λίγα λεπτά σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε λίγο το κονιάκ σε μπρίκι και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες αφού τις στήψουμε καλά με το χέρι. Τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Ντύνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη. Χωρίζουμε στη μια συσκευασία double OREO την κρέμα από το μπισκότο. Ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με μονά μπισκότα. Προσθέτουμε την κρέμα OREO στην κρέμα του semifredo. Στρώνουμε double OREO στη βάση. Αδειάζουμε το μισό μίγμα και κάνουμε άλλη μια στρώση OREO. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα.
Κλείνουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει. Χρειάζεται περίπου 2 ώρες σε δυνατή κατάψυξη.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε σπασμένα OREO.



Υλικά συνταγής

2 συσκευασίες double OREO
6 κρόκοι αβγών
100 γρ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. νερό
χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
4 ζελατίνες
8 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. μαρμελάδα κάστανο (προαιρετικά)
σπασμένα OREO για το σερβίρισμα
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα


Πηγή : argiro.gr



 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook