-->

Έρχεται καλοκαιράκι! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το bikini waxΤα μικροσκοπικά μαγιό ωθούν σε συνεχείς και ολοκληρωτικές αποτριχώσεις. Πλέον είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και απαραίτητο όλο το χρόνο αλλά ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι κρίνεται αναγκαίο. Η αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή γιατί αλλιώς δυσάρεστες συνέπειες παραμονεύουν: σπυράκια, κνησμός, κοκκινίλες και αντιαισθητικά καρουμπαλάκια. 

Γι' αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται το ξυράφι και η αποτρίχωση με κερί να γίνεται μόνο προς τη φυσική φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Καλό είναι τακτικά να χρησιμοποιείτε κατάλληλο γάντι για μασάζ κατά τη διάρκεια του ντουζ, έτσι ώστε να αποφεύγεται η εμφάνιση σπυριών και τριχών κάτω από το δέρμα. Πολλές επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ξανθιτικά, κάτι που δεν αποτελεί αποτριχωτική μέθοδο και έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι οι τρίχες με αυτό τον τρόπο δεν φαίνονται. 

Το αποτέλεσμα όμως είναι αντιαισθητικό. Πολλές φορές δημιουργούνται χημικά εγκαύματα, αλλεργίες καθώς και δυσχρωμίες στο δέρμα που έρχεται σε επαφή με το σκεύασμα που προκαλεί αποχρωματισμό των τριχών.

Ορολογία για την αποτρίχωση του μπικίνι

Bikini: Απομακρύνονται οι τρίχες που εξέχουν απ' τη γραμμή του μαγιό.
Bikini Tang: Απομακρύνονται όλα όσα δεν καλύπτονται από το τάνγκα.
Brazilian Holywood: Πλήρης αποτρίχωση της περιοχής των γεννητικών οργάνων.
Brazilian Landing Strip: Αφήνουμε μια λεπτή γραμμή στο όρος της Αφροδίτης.
Brazilian Triangle: Αφήνουμε ένα μικρό τρίγωνο στο όρος της Αφροδίτης.
Brazilian Special: Διακοσμούμε την περιοχή του μπικίνι με μικρά σχέδια π.χ. μία καρδιά ή ένα βέλος που να δείχνει προς τα κάτω ή ότι άλλο δημιουργήσει η φαντασία σας.


Πηγή : queen.gr


 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook