-->

Παπούλιας: Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την προτίμηση ομογενών στη ΡωσίαΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Μακρή, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.

Ο κ. Γιαλλουρίδης είπε στον κ. Παπούλια ότι μίλησε με τον διευθυντή του παραρτήματος του Ιδρύματος στην Οδησσό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες στη περιοχή είναι καλά.«Είναι δυνατοί, αντέχουν και δεν φοβούνται», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος παρατήρησε: «Και το πανεπιστήμιο της Μαριούπολης πάει πολύ καλά. Κάνει πολύ καλή δουλειά με τις ελληνικές σπουδές και την ελληνική γλώσσα». «Οι Έλληνες γενικά στην Ουκρανία, είναι υπέρ της ρωσικής προσέγγισης», επισήμανε ο κ. Γιαλλουρίδης.

«Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε», σχολίασε ο κ. Παπούλιας, εκφράζοντας την ελπίδα να έχουν καλύτερη μεταχείριση ως μειονότητα, γιατί, όπως είπε, «τράβηξαν πολλά».

Πηγή: yahoo.com


 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook