-->

Αρωματική κρέμα πορτοκαλιού με καραμέλα

Πέντε υλικά συνδυάζονται εύκολα σε μια υπέροχη κρέμα αρωματισμένη με πορτοκάλι και περιχυμένη με καραμέλα.

Μια συνταγή ιδιαίτερη για ένα γλύκισμα με ελαφριά υφή και μοναδική γεύση.
Υλικά3 φλιτζάνια (750ml) χυμός πορτοκαλιού1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη6 αυγά και 4 κρόκοι αυγών1 κουταλιά λεπτοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, για την καραμέλα
Εκτέλεση1. Σε ένα τηγάνι φτιάξτε την καραμέλα με τη ζάχαρη και χύστε τη σε ένα πτυχωτό πυρίμαχο σκεύος.2. Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη ελαφρώς.3. Προσθέστε τη φλούδα πορτοκαλιού και το χυμό και συνεχίστε το χτύπημα.4. Χύστε το μίγμα στο πυρίμαχος σκεύος και ψήστε για 1 ώρα, πάνω από ένα ταψί με 3-4 εκατοστά ζεστό νερό.5. Αφαιρέστε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσει τελείως πριν αναποδογυρίσετε τα γλυκό σας σε μια πιατέλα. Σερβίρετε.
Πηγή:   yahoo.com


 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook