-->

Πίτα του βοσκού


Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε το Flora και σοτάρουμε πολύ ελαφρά το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει ο κιμάς.

“Σβήνουμε” με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, τη σόγια σος και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να μαγειρευτεί. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.

Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Τις πολτοποιούμε στον μύλο των λαχανικών και τις ανακατεύουμε με το flora, το τριμμένο τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος), τους κρόκους των αυγών, ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Στρώνουμε τον κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και τον καλύπτουμε με τον πουρέ. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια στον πουρέ και τον πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και το λιωμένο Flora. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να κάνει ο πουρές μια ωραία κρούστα. 

Tips

Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε τον πουρέ σε κορνέ και να τον τοποθετήσετε πάνω από τον κιμά σε ροζέτες.

Για μεγαλύτερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά κι άλλα λαχανικά όπως:κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ο.κ.



Mερίδες: 7
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά


Υλικά συνταγής

700 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
200 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)
150 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (σε κύβους)
1 πιπεριά Φλωρίνης (σε κύβους)
2 κλαδάκια σέλερι (ψιλοκομμένο)
1-2 κουταλιές σούπας σόγια σος
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
100 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
2 κρόκους αυγών
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50 γραμ. λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
αλάτι, πιπέρι λευκό
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο


Πηγή : argiro.gr



 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook