-->

Αμφιλεγόμενες ενέσεις που "εξαφανίζουν" το λίποςΜία εναλλακτική μέθοδος «λιποαναρρόφησης» έχει εμφανιστεί στη Βρετανία, που βασίζεται σε ενέσεις που χορηγούνται τοπικά και λιώνουν το λίπος, το οποίο αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail».

Οι ενέσεις αυτές αποτελούνται από νερό και φυτικά πολυμερή, τα οποία διασπούν το λίπος σε διάστημα τριών εβδομάδων, αφού συνδεθούν στα τοιχώματα των κυττάρων του λιπώδους ιστού.

Το διασπασμένο λίπος περνά στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια αποβάλλεται μέσω των ούρων, ενώ, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν σχηματίζεται ξανά στον οργανισμό, αφού το διάλυμα των ενέσεων καταστρέφει τα κύτταρά του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ενέσεις μπορούν να γίνουν σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως το στομάχι, τα γόνατα, η πλάτη και ο λαιμός.

Ωστόσο, η νέα μέθοδος έχει προκαλέσει την αντίδραση ορισμένων επιστημόνων, οι οποίοι προειδοποιούν ότι μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Σύμφωνα με τον δρ Arun Ghosh από το ιδιωτικό νοσοκομείο Spire Hospital στο Λίβερπουλ, το λίπος που διασπάται, μπορεί να εμφανιστεί σε άλατα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης.

Την ίδια ώρα, ο δρ Yannis Alexandrides από γνωστή κλινική πλαστικής χειρουργικής του Λονδίνου, αναφέρει: «Παρόλο που το κόστος τους είναι ελκυστικό, όσοι σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτή τη μέθοδο θα πρέπει να ελέγξουν πρώτα τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν, οι οποίες παρέχουν σίγουρα και αποδεδειγμένα αποτελέσματα».

Πηγή : onmed.gr


 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook