-->

Κλείνουν τα περίπτερα…

Δεν ξέρω τί συμβαίνει στη δική σας γειτονιά, στη δική σας πόλη, αλλά στη δική μου Συντριβάνι, Αγγελάκκη, Τσιμισκή έκλεισε και ….το τελευταίο από τα 7 περίπτερα…γιώργος πιπερόπουλος

Διαβάζοντας αυτή την είδηση, μας ήρθαν στο μυαλό αυτά που έλεγε το Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής για οργανωμένο σχέδιο αφανισμού των περιπτέρων υπέρ των super market, των λαθρεμπόρων και της Phillip Morris. Αναλυτικά απο το toxwni.gr
Γιάφκες διαφθοράς χαρακτηρίζει τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης το Σωματείο Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής – Καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο αφανισμού των περιπτέρων υπέρ των super market, των λαθρεμπόρων και της Phillip Morris.

Οργανωμένο σχέδιο αφανισμού των ελληνικών περιπτέρων καταγγέλλουν Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής (εκτάκτως από το Σάββατο στα περίπτερα λόγω της αργίας των Φώτων) οι περιπτερούχοι της Αττικής. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής, κύριοι Γιώργος Γκιώνης και Γιώργος Δούκας, καθώς και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του σωματείου κ. Ευάγγελος Παπαγιάννης, ανέφεραν Στο ΧΩΝΙ ότι στην Αττική έχουν απομείνει σήμερα 6.440 σημεία πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων από 10.550 που ήταν το 2009.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι το σχέδιο που υλοποιείται με τις ευλογίες της κυβέρνησης έχει στόχο να αφανίσει ακόμη 2.500 σημεία στο πρώτο εξάμηνο του 2013!

Οι εκπρόσωποι των Περιπτερούχων και των Καπνοπωλών τονίζουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια, το λιανεμπόριο έχασε περίπου 160 εκατ. ευρώ από ποσοστά μικτού κέρδους που είχε πριν από το 2009. Σα να μην έφταναν αυτά, όπως τονίζουν οι ίδιοι, το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο φέρνει περαιτέρω συρρίκνωση και λειτουργεί υπέρ του λαθρεμπορίου, των super market και της καπνοβιομηχανίας Phillip Morris.

Πηγή: trelokouneli.gr


 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook