-->

Πέννες με Γαρίδες σε σάλτσα από ντοματίνια cherry και λαχανικά


Εκτέλεση


Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Προσοχή δεν τις ξεπλένουμε γιατί θέλουμε να κρατήσουν το άμυλο τους που θα μας βοηθήσει αργότερα για το καλύτερο δέσιμο της σάλτσας. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε όλα μαζί ελαφρά μέχρι να ξανθύνει το σκόρδο και να μαλακώσουν οι γαρίδες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα τους σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά περίπου.Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα τοματίνια cherry και συμπληρώνουμε με λίγο από το νερό που βράσαμε τις πέννες. Προσθέτουμε τον Knorr σπιτικό ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να μειωθούν και να δέσει η σάλτσα. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για αλλά 3 λεπτά.

Tέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα μας μέσα σε σκεύος με τις σουρωμένες πέννες και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάει παντού η σάλτσα μας.Σερβίρουμε γαρνίροντας το κάθε πιάτο με λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες από εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις.


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά


Υλικά συνταγής

450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
500 γρ. τοματίνια cherry κομμένα στη μέση
1 ½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
σκόρδο ψιλοκομμένη 1 σκελίδα
2 μικρά κολοκυθάκια χωρίς σπόρους κομμένα σε μικρά κυβάκια
σέλερι ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι
λευκό ξηρό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
5 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
1 Knorr σπιτικός ζωμός Λαχανικών
500 γρ. πέννες
Για την γαρνιτούρα
Μερικά φύλλα φρέσκος βασιλικός
λίγες σταγόνες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
Ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Πηγή : argiro.gr



 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook