-->

Tι κρύβει το φονικό της Καρπάθου«Με τον Αδάμ είχαμε παθολογική αγάπη, η οποία είχε γίνει βασανιστική για εμένα και την οικογένειά μου. Οι σκηνές ζηλοτυπίας ήταν καθημερινές. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, φοβόμουν ακόμη και για την ίδια μου τη ζωή. Εκείνο το βράδυ κινήθηκε με μανία εναντίον μου και έπεσε πάνω στο σπασμένο ποτήρι. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Λίγα δευτερόλεπτα μετά σταμάτησε να κουνιέται κι έλεγε "πονάω, πονάω, υποφέρω". Ηταν οι λέξεις που στιγμάτισαν τη ζωή μου. Αρχισα να φωνάζω "Αδάμ, αγάπη μου, μίλα μου σε παρακαλώ"».

Αυτά φέρεται να ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια η 31χρονη Ρηγοπούλα Γιαννικάκη, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία του 30χρονου ΕΠΟΠ Αδάμ Βεσσάλα και συντρόφου της, στην Κάρπαθο, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Η 31χρονη δεν κατάφερε να πείσει τις Αρχές και κρίθηκε προφυλακιστέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το έγκλημα πάθους έχει αναστατώσει την κλειστή κοινωνία του νησιού και, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», η υπόθεση παίρνει νέα τροπή μετά την απολογία της 31χρονης.

Μολονότι έχει ομολογήσει την πράξη της και η αστυνομία έχει συλλάβει και την 50χρονη μητέρα της και έναν 42χρονο (κουμπάρος της μητέρας της και οδηγός ασθενοφόρου), υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει τον σύντροφό της και ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, καθώς τη μοιραία βραδιά είχαν διαπληκτιστεί έντονα και κινδύνευε η ζωή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η ανθρωποκτονία έγινε τα μεσάνυχτα της Τσικνοπέμπτης, στο σπίτι του ζευγαριού, στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου.

Μία μέρα αργότερα συνέλαβε τη Γιαννικάκη Ρηγοπούλα ως δράστιδα της δολοφονίας, η οποία ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη της. Από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι είχε διαπληκτιστεί και το φονικό χτύπημα επήλθε από σπασμένο ποτήρι.

Στη συνέχεια, η δράστιδα άλλαξε τα ρούχα της, έβγαλε την μπλούζα του θύματος και επιχείρησε να καθαρίσει τα ίχνη αίματος, με τη συνδρομή της μητέρας της και του 42χρονου, ενώ το ποτήρι βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια κοντά στο διαμέρισμα.

Εντάσεις και βία
Στο απολογητικό της υπόμνημα, η Ρ. Γιαννικάκη εξιστορεί με λεπτομέρειες τη σχέση της με τον Α. Βεσσάλα. Υποστηρίζει ότι ο δεσμός τους χαρακτηριζόταν από έντονο πάθος, με πολλές εντάσεις και βίαιες συμπεριφορές.

Ξάδελφος της κατηγορούμενης έχει αναφέρει στις Αρχές ότι είχε προσπαθήσει να τους πείσει να βάλουν τέλος στον δεσμό τους και αποδίδουν στο θύμα τη φράση: «Αγαπιόμαστε τόσο που η σχέση μας θα τελειώσει με έναν από τους δύο νεκρό».

Η κατηγορούμενη, η οποία είναι αναμενόμενο να επιθυμεί να ελαφρύνει τη θέση της, αναφέρει στο υπόμνημα ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον αγαπημένο της, τον οποίο θρηνεί και βρίσκεται σε βαθιά οδύνη για τον θάνατό του. Ισχυρίζεται ότι το βράδυ της Τσικνοπέμπτης ο σύντροφός της είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα κρασιού.

«Επειδή είχα ακολουθήσει τον ξάδελφό μου ως το σπίτι του έγινε επιθετικός. Αρχισε να με βρίζει και να με χτυπάει στο πρόσωπο και στο σώμα. Βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και ανταπέδωσα κάποια χτυπήματα. Η μανία ενός γυμνασμένου καταδρομέα, με ύψος 1,85 με έκανε να τρέξω μακριά του. Με ακολούθησε, με έπιασε δυνατά από τον λαιμό και τα μαλλιά και πίεσε το κεφάλι μου στο κρεβάτι για να με πνίξει. Τον κλώτσησα δυνατά και έφυγα προς την κουζίνα. Μες στην ταραχή μου και παγιδευμένη στον πάγκο με τα ποτήρια πήρα το ποτήρι νερού για να τον εκφοβίσω, αφού κινδύνευε άμεσα η ζωή μου. Αντί να φοβηθεί κινήθηκε με μανία εναντίον μου, κι έπεσε πάνω στο προτεταμένο ποτήρι», κατέθεσε στην ανακρίτρια η κατηγορούμενη.

Εκθεση ιατροδικαστή
Συμβαίνει μία στις 1.000 περιπτώσεις

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του Αδάμ Βεσσάλα οφείλεται στο τραύμα από οστό που έσπασε από το χτύπημα του ποτηριού και έπληξε ζωτικό όργανο. «Ο θάνατος δεν προήλθε από την εκδορά, βάθους 0,3 εκατοστών, η οποία προκλήθηκε από την επαφή του θώρακος αυτού με το θραυσμένο γυαλί, αλλά από ραγισμένο οστούν, το οποίο προκάλεσε ρήξη της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας», αναφέρει η γνωμάτευση, ενώ ο θάνατος του οπλίτη ήταν σχεδόν άμεσος. Δεν έχει διευκρινιστεί, όμως, αν η κατηγορούμενη «έμπηξε» το σπασμένο ποτήρι στον θώρακα του θύματος.

Εκρυψε τα ίχνη
Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης, Στ. Αλεξανδρής και Κ. Διακονής, έχουν καταθέσει στις Αρχές και τη γνώμη εξειδικευμένων ιατρών σύμφωνα με τους οποίους οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο δεν υπερβαίνουν τη 1 στις 1.000 περιπτώσεις.

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι η δράστιδα προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, κρύβοντας τα ίχνη της. Η ίδια υποστηρίζει ότι κάλεσε τη μητέρα της για να τη βοηθήσει να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο και γιατρούς.

Λ. Μπιντέλας - Μ. Ψαρά
Πηγή: yahoo.com


 Έλα και εσύ στην παρέα μας στο Facebook